22/12

I fredags kom regeringen med nya uppmaningar till det svenska folket. Återigen ökar antalet Corona-smittade i landet och återigen konstaterar vi på Vanheim att rutinerna hos oss varit likadana under hela pandemins gång samtidigt som smittan ändå ökar. Slutsatser om detta lämnar vi osagda, igen.  

24:e november införde vi bokning i open gym för att göra det lättare att se hur mycket folk som rör sig i lokalen under vissa tider. Många av er har varit jätteduktiga på att anpassa träningen och lägga den på mindre populära tider, jättebra jobbat! Vi förlänger kravet på att boka open gym till och med den 24/1. Anledningen till detta är att regeringens nya uppmaningar utvärderas mellan 24/12-20 och 24/1-21. Fortsätt boka in dig i gymmet så fort du vet att du ska träna en viss tid. Det viktiga är inte att det blir exakt på klockslaget rätt, det viktiga är att du visar att du tänkt vara i gymmet. Sök upp mitt förra inlägg eller skriv direkt till mig för mer info.

De nya uppmaningarna antar vi att du redan tagit del av. För Vanheim gäller det att identifiera trängsel. Det har vi, som du vet, redan gjort och fortsätter be er att träna andra tider än 16-18 på vardagar (i synnerhet mån+tisdag) och runt 10 på helger. Ser du att det är fullbokat på pass och många bokade i open gym önskar vi att du tänker till och tränar så smittsäkert som möjligt eller väljer en annan tid. Återigen påminner vi om att det ligger på varje enskild individ att hålla avstånd, tvätta händer och att inte komma hit vid symtom.

Vid beräknande av max antal personer i lokalen en viss tidpunkt har vi jämfört våra åtgärder med de större gymkedjorna. Utan att införa några ytterligare åtgärder har vi större yta per medlem än vad som erbjuds på flera av de större gymmen. Vi har till och med kapacitet yt-mässigt att ta in fler på pass än vad vi gör och ändå ha mer än 10 kvm per medlem per sal. I open gym får 20-25 personer plats samtidigt med beräkning beroende på om man räknar in stretch-ytan eller inte. Med det sagt vill vi ändå nämna att det är inte det smartaste draget att dyka in på gymmet om du sett att det är ett 20-tal bokade i open gym tiden du tänkt träna – gör vad du kan för att inte skapa trängsel. Det kan ändå uppstå trängsel när vi hämtar/lämnar utrustning, tänk på hur och när du rör dig vid de tillfällena.

I ett annars tråkigt inlägg vill jag ändå passa på att önska dig en GOD JUL och TACK för att du fortsätter träna hos oss!

Sammanfattning:

  • Bokning av open gym är ett fortsatt krav 24/12-24/1, detta görs för att visa hur många som är i gymmet samtidigt
  • Undvik tider då många tränar om du kan, generellt sett 16-18 på vardagar, 10 +/1h på helger
  • Håll avstånd, tvätta dina händer och kom inte hit vid symtom