24/11

Hej Vaner! Mycket text nedan men se till att läsa allt ändå. Tack! Vi behöver prata om open gym.
Men först, några inledande ord: Under pandemins gång har Vanheims tillvägagångssätt inte ändrats – vi har erbjudit möjlighet att följa FHM:s rekommendationer och du har gjort ditt för att följa dem. Smittan har ökat ändå i Sverige – detta kan vi såklart dra slutsatser av men vi låter dessa vara osagda.
On topic: Vi har länge haft diskussioner om att reglera användandet av open gym, det upplevs trångt vissa tider och det är svårt att ändra på när många vill träna samma klockslag.
Eftersom Vanheim har lyxen att hyra stora lokaler anser vi att vi skulle ta bort mycket av smidigheten att kunna följa råden om vi reglerar vilka tider man får vistas i open gym. Låter detta konstigt kan jag bara dra exemplet att vissa vill köra några set pull-ups 10 minuter innan ett ledarlett pass medan vissa vill träna ett 90 minuters pass. Har vi då ett bokningsbart open gym i ex: 60 minuters-intervaller går ingen av de två nöjda. Det finns massor av sätt att lägga in flera olika typer av open gym-pass och vi har funderat på vad som skulle funka bäst – vi landar i att det ska vara lätt att förstå i första hand.
Därför vill vi prova det här: Bokningstvång för att vistas i open gym från den 24/11-20 – vår enda oreglerade yta idag. Syftet med det här är att visa hur många som tänkt vistas i lokalen vid ett ungefärligt klockslag. Detta är alltså ett hjälpmedel för dig att välja en bättre tid att träna. Det är inte ett sätt att “säkra” sin plats i lokalen (alltså nån form av först till kvarn). Återigen: Bokningstvånget kommer införas så att du kan visa din intention att träna en viss tid.
Vi har inget tak på hur många som kan boka open gym – det ligger på dig som individ att ta ansvar. Detta kan tolkas som att Vanheim friskriver sitt ansvar, så är givetvis inte fallet! Vi vill hjälpa dig att göra det du mår bra av. Våra direktiv är än så länge att hålla öppet och att påminna om riktlinjerna; Fortsätt tvätta händerna, peta dig inte i ansiktet, håll avstånd och gör det du kan för att minska smittspridningen.
Siffror: En vanlig mån/tisdag sker 57% av våra inpasseringar mellan 15-18. Allra tätast är det 17:00. Med det här systemet på plats hoppas vi kunna sprida ut oss. Vill du träna men ändå göra så stor samhällsnytta som möjligt? Träna udda tider. Just nu har vi lägst inpasseringar:
– Varje vardag klockan 08-12, 13-15 och efter 19.
– Lördagar innan 09 och efter 12
– Söndagar innan 09 och mellan 12-14
Kom ihåg: Funktionen i det här open gym-systemet är inte att den som bokar först har gjort bäst och har mest “rätt” till att träna just den tiden. Detta är ett sätt visa hur många som vistas i open gym under vissa tider och ett hjälpmedel för dig att anpassa din träning.
Tillvägagångssätt:
  • Boka timmen närmast den du tror att du anländer i lokalen.
  • Boka bara ett “open gym-pass” per dag även om du tränar längre än 60 minuter.
  • Avboka om du inte längre ska träna.
  • Blippa in dig när du kommer hit, även om någon är snäll och håller upp dörren åt dig.
  • Tvätta händer innan och efter ditt pass. Peta dig inte i fejset. Håll avstånd.
Har du inte loggat in i gymsystem på ett tag? Här är en länk: https://crossfitvanheim.gymsystem.se/member#/schedule/1
Begär nytt lösenord om du glömt ditt. Lös detta så snabbt som möjligt innan den 24/11.